Dipanggil Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan) ? Baca Ini

Pegawai Penyelidik Gred Q41
Sumber gambar www.frim.gov.my

Dijemput Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan) pada bulan Februari 2015 ? Tahniah kami ucapkan. Percayalah ini adalah peluang anda untuk menjawat jawatan awam dimana banyak faedah yang menjadi kegemaran seluruh rakyat malaysia iaitu daripada segi perubatan, pinjaman, kadar kenaikkan gaji sehinggalah pencen. Rugi ! Jika anda tidak mengambil peluang ini sebaik yang mungkin.

SPA : Anda dijemput utk menghadiri temu duga Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan)..

SMS itu kah yang anda terima ? Sudah buat semakan melalui email dan laman SPA8 untuk keterangan lebih lanjut bila dan dimanakah tempat untuk anda menghadiri sesi temuduga? Jika belum, ini adalah laman yang betul untuk anda dapatkan rujukan berkenaan Pegawai Penyelidik Kejuruteraan Bahan Gred Q41. Teruskan membaca sehingga habis.

Kenapa Tidak Terima Email Sedangkan Dalam SMS Menyatakan Sila Semak Email Untuk Temuduga Pegawai Penyelidik Kejuruteraan Bahan ?

Ini adalah soalan sinonim yang kami terima, suka kami kongsikan bahawa sistem yang disediakan oleh laman SPA terkadang memang begitu.

  1. Terima SMS, tetapi tidak menerima Email
  2. Terima Email, tetapi tidak terima SMS
  3. Tidak Terima Email dan SMS

Perkara ini berlaku kerana mungkin anda telah menukar alamat email? menukar no-telefon? mana mungkin, SPA nak kesan semua itu jika anda tidak UPDATE pada laman SPA itu sendiri. Kami cadangkan anda terus update dan lihat ada atau tidak di Laman SPA boleh ke Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i).

Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan) Semakan Online Jadual Temuduga

Kami cadangkan jika anda yang tidak menerima email ataupun sudah terima dan nak lebih pengesahan terus sahaja semak online di Jadual Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan) 

Tanggungjawab Dan Skop Tugas Pegawai Kejuruteraan Bahan Gred Q41

Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan) berada dibawah kumpulan Pengurusan dan Profesional. Sekiranya anda layak dengan temuduga ini anda akan bertugas di bawah pelbagai kementerian dan jabatan berdasarkan kekosongan. Deskripsi tugas Pegawai kejuruteraan bahan ini bagi menjalankan kerja-kerja penyelidikan pembangunan (R&D) dalam bidang mikroelektronik dan teknologi maklumat.

Selain itu tugas Pegawai Q41 ini bertanggungjawab menjalankan penyelidikan asas dan gunaan, khidmat nasihat kepakaran, menyebarkan maklumat-maklumat berkenaan teknologi berkaitan dalam negara. Disamping itu, perlu melaksanakan kajian dan penyelidikan mengenai jaminan kualiti, penyelidikan serta pemindahan sains dan teknologi dan pembangunan serta latihan, kursus-kursus bagi pengguna-pengguna dalam negara malaysia.

Syarat Lantikan Bagi Menjawat Jawatan Pegawai Penyelidik Gred Q41

Untuk menyertai kerjaya penyelidikan ini, kelayakan akademik yang berikut wajar diperoleh terlebih dahulu;

Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang Sains yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;[ Gaji Permulaan : RM2,146.00 ] atau

 

Ijazah Sarjana Muda dalam bidang pertanian atau perikanan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;[ Gaji Permulaan : RM2,249.66 ] atau

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;[ Gaji Permulaan : RM2,353.44 ] atau

Ijazah Doktor Perubatan Veterinar yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;[ Gaji Permulaan : RM2,561.00 ] atau

Ijazah Sarjana dalam bidang Sains yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;[ Gaji Permulaan : RM2,664.78 ] atau

Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) dalam bidang Sains daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;[ Gaji Permulaan : RM2,976.11 ] dan

lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Jika anda mempunyai kelayakkan di atas. Bijak saya nyatakan sekiranya anda manfaatkan peluang ini. Kerana negara malaysia memerlukan anda untuk sama-sama membangunkan negara !

Seterusnya apabila anda sudah layak, anda akan dijemput bagi menghadiri temuduga seperti mana yang kami terangkan di atas. Bila anda sudah selesai dan berjaya menghadiri temuduga oleh panel penemuduga maka anda layaklah menjawat jawatan ini. Peperiksaan tiada ke? Kenapa senang sangat? Ya! Memang tiada, Tetapi jangan lupa, bukan senang nak melepasi Temuduga oleh Panel jika anda tiada ilmu yang betul ! Tiada contoh soalan, Tiada tips lulus temuduga, Tiada persediaan Mental dan Fizikal.

Panduan dan Tips Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Kejuruteraan Bahan)

Kami dari ArenaKerjaya yang sudah sedia maklum dengan kerjaya kerajaan di malaysia, Yakin dan pasti anda memang risau apakah persediaan yang perlu dilakukan. Sekarang apabila anda sudah masuk ke laman ini. Kami beri jaminan dan tepuk di belakang anda

Usah risau lagi ! kami ada menyediakan Pakej Lengkap Rahsia Bijak Temuduga Persediaan Menghadapi Temuduga Pegawai Penyelidik Gred Q41. Cuma anda perlu sedikit pelaburan bagi mendapatkan pakej tersebut. Takkan tak boleh kan? Gaji permulaan RM2,146.00. Lebih daripada mampu saya percaya. InshaAllah.

Bagaimana Pakej Lengkap Rahsia Bijak Temuduga Membantu Lulus Temuduga Jurugeospatial Gred J41 ?

Pakej Lengkap Rahsia Bijak Temuduga ini  membantu anda untuk lakukan tindakan awal selepas anda dipanggil ke temuduga. Ramai yang terkejut dan takut apabila mereka mendapat panggilan temuduga. Kini rasa takut bakal dihilangkan!

 

Menerangkan beberapa perspektif apa yang panel temuduga ingin melihat anda. Salah satunya mereka menguji daya ketahanan anda dan ….

 

Amaran! Ini benar-benar berlaku – “Permainan Temuduga”. Anda diterangkan dengan permainan temuduga yang seringkali anda tidak perasan anda sedang diuji. Jangan lepaskan maklumat ini!

 

Menyediakan mental anda lebih awal dengan format temuduga supaya anda tidak gentar dengan gangguan daripada _______ lain.

 

Anda bakal dapat manfaat  “Terbaik” dari perkongsian seorang calon temuduga  jawatan Jurutera yang berhadapan dengan panel temuduga yang slamber dan kurang etika. Serius…sangat bermanfaat!

 

Anda dapat lihat bagaimana panel temuduga memutarbelitkan jawapan anda untuk membongkar siapa anda yang sebenar. Ya…ini cara professional mereka.

 

Anda didedahkan dengan maklumat PENTING yang perlu anda tahu tentang sesuatu syarikat atau jawatan. Ramai yang kantoi di sini…. Bagaimana nak kerja jika tak tahu maklumat ini? Usah malukan diri anda…

 

Anda bakal tahu bagaimana untuk pasarkan diri anda. Kebanyakkan majikan dapat mengenali calon dengan melihat siapa mereka di ______ dan melalui pencarian di ______ . Ingat, zaman dah moden, cara panel temuduga mengenali anda sangat mudah dan pantas.

 

Oh….Masih panjang lagi. Cukup setakat ini. Terus dapatkan pakej ini sekarang.

Berminat? Ayuh miliki Pakej Lengkap Rahsia Bijak Temuduga Persediaan Menghadapi Temuduga sekarang. Ia menandakan anda amat serius untuk berjaya dalam temuduga nanti. Anda serius, kami juga serius. Kami berikan jaminan 100% pemulangan wang kembali jika ebook ini LANGSUNG TIDAK MEMBANTU dalam proses persediaan temuduga anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *