Contoh Resume Untuk Kerja Kerajaan dan Swasta

Contoh resume untuk kerja? Ya, kami akui menulis resume adalah satu perkara yang bukan mudah bagi semua orang. Jadi jangan bimbang, kerana anda tidak bersendirian. Mahukah anda tahu, apakah faktor yang membuatkan anda SUSAH untuk menulis resume yang baik? Apakah eleman yang perlu dimasukkan dan tidak perlu dimasukkan dan apakah yang perlu ditonjolkan dalam resume anda?

Contoh Resume

Setiap hari, HR dan MANAGER menerima berpuluh-puluh RESUME yang tidak berkualiti dan tidak mengikut format standard yang ditetapkan. Bila ditanya, apakah bidang pekerjaan itu? Sudah semestinya bidang PROFESIONAL. Tambahan lagi, mereka sangat kecewa dan sukar untuk menjemput ke sesi temuduga.

Dalam artikel ini, kami daripada ArenaKerjaya tidak mahu Resume anda ditongsampahkan begitu sahaja. Kami akan membantu anda untuk menghasilkan resume yang baik dan bila submit dimana-mana syarikat. Majikan terus menjemput anda untuk ke sesi temuduga.

Tetapkan Objektif Resume Anda

Sebelum meletakkan pen ke kertas atau jari pada papankekunci anda, tentukan objektif anda sebelum menulis resume. Anda harus menyatakan dengan jelas apa jenis pekerjaan yang anda mahu, dan tahu apa jenis kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk memohon jawatan anda itu. Selepas objektif anda ditentukan, anda boleh menstrukturkan kandungan resume anda di sekitar objektif anda. Adalah penting untuk anda mengambil sedikit masa sebelum mula menghasilkan resume bagi membentuk matlamat yang jelas dengan sasaran anda.

Pasarkan Diri Anda Dalam Resume

Setelah mempunyai objektif yang jelas. Sekarang mari kita memulakan proses penulisan resume yang baik. Perlu diingatkan, Contoh Format Terbaik Resume Kerja perlu ada elemen satu temubual. Ia adalah satu alat pemasaran diri anda dalam syarikat yang anda memohon itu. Apabila HR dan MANAGER membacanya, mereka nampak potensi anda. Itu sahaja.

Hasilkan Resume Yang Jelas dan Ringkas

Suka kami ingatkan, berusaha menjadi yang jelas dan ringkas lagi padat. Kebanyakkan graduan akan melalut melebih-melebih
di dalam resume. Hal ini, akan membuang masa dan orang tidak berminat terhadap resume anda. Kenapa perlu jelas dan ringkas? Tujuannya adalah untuk mempunyai hubungan bersama majikan yang berminat untuk menjemput anda ke sesi temuduga.

7 Kesilapan Kritikal Contoh Resume Ditongsampahkan

Contoh Resume
Tekan Gambar Untuk Dapatkan Secara Percuma

Dapatkan di Contoh Resume Ditongsampahkan secare percuma ! Apabila elemen di atas sudah anda lakukan, potensi untuk anda menjawat jawatan Kerja Kerajaan mahupun  menjadi mudah. InshaAllah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *